Vejce miluju v jakékoliv úpravě.
Jedna z méně známých možností jsou vejce naložená v kyselém nálevu. Říkám jim utopenci nebo kyselá vejce.
Pokračovat ve čtení „Utopenci z vajec“Vejce miluju v jakékoliv úpravě.
Jedna z méně známých možností jsou vejce naložená v kyselém nálevu. Říkám jim utopenci nebo kyselá vejce.
Pokračovat ve čtení „Utopenci z vajec“Nevím snad o nikom, kdo by neměl rád vánočku. Držím se rovněž této tradice, upeču ji, ale opravdu většinou jen na Vánoce.
Tento recepis je na kváskovou. Na tu nesmíte spěchat, aby nebyla tuhá a hutná. Obrňte se trpělivosti a bude vás čekat vláčná, měkoučká střída.
Pokračovat ve čtení „Kvásková vánočka“Receptů na mazance jsou stovky…
Tento vydrží dlouho vláčný i díky kefíru. Slazený je pouze medem a trochou vanilkového cukru. S těstem se velmi dobře pracuje a dávka je určena na 2 mazance. Pokud chcete jen jeden, všechny suroviny rozdělte na polovinu.
Pokračovat ve čtení „Vláčný medový mazanec s kefírem“Tento výborný, jednoduchý a vláčný koláč vřele doporučuji. Vnučka ho miluje, prý jí připomíná Brumíky. Nemohu potvrdit ani vyvrátit, nikdy jsem je neochutnala. Se zárukou potvrzuji jen to, že je fakt skvělý.
Pokračovat ve čtení „Propadlý měkoučký kefírový koláč“Co se zbytky kvasu z krmení? Škoda vyhazovat drahou mouku…
Pokračovat ve čtení „Bábovka či jiný koláč ze zbytků kvasu“Skvělé těsto, které by se ani nemuselo plnit a stačilo by pouze nějakým způsobem vytvarovat – dobře vypracované bude mít krásnou nadýchanou střídu.
Pokračovat ve čtení „Máslový zamotanec s lievito madre“Upéci něco chutného a zdravějšího nebo dokonce skvělou verzi něčeho známého, bývá dosti tvrdý oříšek. V tomto banánovém chlebíčku je naprosto vše, po čem mé srdce touží – je sladký, vláčný, s ořechy, rozinkami, čokoládou; a ještě velmi chutný.
Pokračovat ve čtení „Banánový chlebíček bez přidaného cukru“Letos jsem zvolila mikulášské pečivo vykrajované a kynuté.
Pokračovat ve čtení „Männele – mikulášské pečivo II“Poprvé jsem je pekla před 2 lety ze slánku a proč Cecilky, co to je slánek, najdete zde .
Tyto koláče jsou specifické spojením protilehlých částí těsta svázáním. Bývá to krajová zvyklost. Je potřeba si nechat dostatek volného těsta kolem náplně, aby to vůbec šlo. Vzniklé rohy se položí přes náplň.
Pokračovat ve čtení „Rohaté koláče“