Spolupráce s Penny

Mám radost, že stále mohu dělat to, co mě nesmírně těší – péct a dělit se s vámi o mé zkušenosti a nové poznatky. Můj kůň číslo jedna se jmenuje Chleba.

Oslovil mě řetězec Penny market na spolupráci do jejich čtvrtletního časopisu. Otevřeli jsme v srpnovém podzimním čísle společný projekt – čtyřdílný seriál Pečeme s domácím kváskem.

Pokračovat ve čtení „Spolupráce s Penny“

Kvásek – založení, vedení a občerstvování

Co to vlastně je kvásek?

Naprosto jedinečný přírodní kypřící prostředek na chleba a jiná kynutá těsta. Obsahuje pouze mouku, vodu a živé mikroorganismy. Díky kvásku má chléb specifickou vůni a nezaměnitelnou chuť. Sklenici s kváskem si můžeme představit jako velké sídliště živých mikroorganismů, kde se mají za určitých podmínek všichni poměrně dobře a spolupracují. Jejich nejoblíbenějším jídlem jsou sacharidy, čili složité cukry, kterých je v mouce požehnaně.

Pokračovat ve čtení „Kvásek – založení, vedení a občerstvování“