Mazanec s tuhým kváskem lievito madre

Pořád se musí člověk učit…

U kváskového sladkého pečiva vadí mojí rodině jakýsi kyselý „ocásek“ v chuti. Mně tedy ne. Ale pro koho hlavně pečeme, že? Tuto touhu jsem odložila na neurčito – že někdy zase začnu „nějak jinak“. Furt jsem přemýšlela, jak ten ocásek useknout. A dostavil se nápad – založit tuhý pšeničný kvásek lievito madre, který nikdy tak kyselý není jako klasický tekutý.

Pokračovat ve čtení „Mazanec s tuhým kváskem lievito madre“

Paštika z pomalého hrnce či trouby

Paštika namazaná na domácí chleba je jako nebe v hubě…

Dávno nekupuji – nemohu dočíst ty „ingredience“ na etiketě, aniž by mě nejímala hrůza – jak je možné, že paštika v hliníkové mističce vydrží v regále obchodu klidně rok?

Tato je velmi snadná a bezpracná – pokud máte bezva věcičku, kterou je pomalý hrnec.

Nemáte? Nebojte – ten se dá nahradit pečením v troubě na 120°C.

Pokračovat ve čtení „Paštika z pomalého hrnce či trouby“