Kniha Upečeno s láskou

Milí přátelé,

napsaly jsme rovným dílem s Ivou Trhoňovou z Pekárnománie voňavou knihu Upečeno s láskou. Je určená všem milovníkům kváskového pečení. Začátečníkům, pokročilým, i těm, co se teprve chystají na ten správný okamžik… Možná právě nastal.

Obsah a ukázka z knihy:

Abych se přiznala, když mě Iva oslovila, zpočátku se mi moc nechtělo a musela mě nějakou dobu přemlouvat. Nejsem „dlouhá“ pekařka kvasových chlebů – když jsem začala psát, pekla jsem dva roky. Z toho rok v remosce. Ne že bych neuměla upéci chleba dle svých představ nebo nedokázala něco popsat, ale nedovedla jsem si představit vymýšlet další poměrně velké množství dobrých a zajímavých receptů. A protože jsem zrovna pekla (a zatím peču) jen v remosce, byla to další velká výzva – na přesně spočítanou velikost chleba. Do trouby na tom nezáleží, do remosky to musí „klapnout“.

Navíc se s partnerem musíte vždycky domluvit – nejen na skladbě knihy, to je nakonec to nejmenší, ale i na takové zdánlivé maličkosti jako je typ písma, obálka, vzhled knihy. Myslím, že jsme dokázaly nakonec dojít ke vzájemnému kompromisu a dobrému konci hlavně pro čtenáře.

Každá jsme se věnovala (kromě chleba) něčemu důležitému – např. Iva kváskům, rozmanitému pečivu, já hlavně chlebu, surovinám a remosce atd. Něco je společné, třeba kapitola „Jak se dříve peklo v peci“.

Myslím si, že dobře popsané vlastnosti a použití surovin s rovněž dobře popsanými procedurami jak založit, pečovat a používat kvásek, jsou základ každého pekařského zdaru či nezdaru. To považuji za velmi stěžejní a důležité kapitoly. A samozřejmě následně dobré  vyzkoušené recepty. Všechny jsou s kváskem. S výjimkou těch v kapitole „Co na chleba“.

Právě kvůli knize jsem v létě založila blog, a napíši proč…

Některé moje recepty již dlouho kolovaly na „Pecnu“ – např. Bourák. Nechtěla jsem, aby třeba již rok zveřejněné recepty byly najednou tajné či přejmenované, byť zcela vlastní. Domluvily jsme výjimku u nakladatele. Nesmí se dál šířit a kopírovat, to nedovolí žádný nakladatel, ale mohou viset na blogu a odtud si je může každý pro vlastní potřebu stáhnout, pokud si nechce koupit knihu. Jsme asi jediná výjimka na trhu, ale netěšilo by mě být najednou jen byznysmen. Práce má být zaplacena, to určitě ano, ale…

Daly jsme do knihy kus sebe, rok života. Doufám, že se vám společné dílo bude líbit a napečete plno báječných dobrot rodině a přátelům.

Předprodej knihy a více informací

Předprodej se slevou již začíná v nakladatelství Albatros.
Prvních 500 zájemců obdrží ještě dva nikde nepublikované recepty na chleba – od každé z nás  jeden. Ty jsou vloženy do knihy jako velká „záložka“, která má stejný dizajn jako celé kniha.

A poštovné zdarma do 4. 2. 2019 – pouze pro objednávky v Albatrosu se slevovým kódem MOUKA.

Předobjednat na Albatrosu

 

Co Iva napsala k naší společné knize, najdete zde. Rovněž informace pro zájemce o knihu s jejím podpisem.

Kdo by měl zájem o můj podpis v knize, může si ji s předobjednat u mě níže prostřednictvím formuláře.

Bude i společný křest knihy a nějaké další podpisové akce – tam je možné získat podpis obou. O datumu a místu  dáme včas vědět. Těším se na vás!

Předobjednávka knihy s podpisem

Prostřednictvím formuláře níže si můžete předobjednat knihu s mým podpisem. Kniha vychází 4. 2. 2019.

Já ještě přidám do knihy (kromě podpisu) razítko se svým srdcem…