Kurzy

Neustále se mě ptáte, zda nebudu pořádat kurzy kvasového pečení. Nebudu. Opravdu ne.

Kdo se bojíte, máte strach ze svých schopností, z neúspěchu, jděte na nějaký kurz. Teda ne na „nějaký“ – na osvědčený, kde se opravdu něco naučíte. A krk dám za to, že tady rozhodně ano!
Znám dva dobré kurzy, které jsem osobně navštívila a mohu s nejlepším vědomím a svědomím doporučit. Jednak je vedou skvělí lidé a velmi úspěšní pekaři.

Třibřichy

Jeden z kurzů vede Tomáš Kroulík na Pardubicku. Pro mě byly (absolvovala jsem dva) i velkou inspirací k novým receptům. Jsou celodenní, vše uvidíte na vlastní oči přímo v rukodělné pekárně a také vyzkoušíte.

Domů si odvezete koš různého skvělého pečiva. Nejlepší žitný chleba, jaký jsem kdy jedla…

Tomáš pořádá kurzy pro naprosté začátečníky i pokročilé.

Podrobná skripta na všechny pečené výrobky jsou pokaždé pro vás připraveny, abyste i doma měli vše k dalšímu nahlédnutí.
Dozvíte se fundované informace od pekaře, který dostal ocenění hned za 5 (!) svých výrobků a stal se i Absolutním vítězem MLS Pardubického kraje roku 2018.

Čas od času pořádá i „sladké“ kvasové kurzy s odborníkem tohoto tématu na slovo vzatým Alešem Heinzem.

Atmosféra byla vždy přátelská, družná a nikdy se mi nechtělo domů. Objednat se můžete zde. A možná poznáte i nové přátele.

Co nového na kopci

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skvělé jednodenní kurzy pořádá i Klára Hadašová. Možná ji znáte z jejího blogu, Co nového na kopci. Klára je autorkou několika knih, dvou o sýřaření, jedné o pečení, čas od času vydá časopis Mlékonoš. Oboje zvládá mistrně.

Pořádá kurzy různorodého zaměření a lze si domluvit i to, že kurz za vámi přijede k vám… Odkaz na objednání kurzu, knih, pomůcek v jejich nakladatelství Analfabet zde.

Na celozrnné pečení je Klára machr. I celozrnné sladké!

Výborné, chleba jsem ochutnala i s domácími druhy sýrů..

Atmosféra rovněž velmi přátelská, domácí. Roky každodenně prakticky prověřovaných znalostí o problematice pečení, se vám od Kláry dostane hojnou mírou. Strach rozhodně zmizí, neznám milejšího člověka než je Klára. Ani od Kláry se mi nechtělo domů…

Ať si vyberete kterýkoliv z kurzů, vždy budete v těch nejlepších rukou a posunute se dál. Přestanou vás konečně trápit neúspěchy a neustálé pochybnosti, jak to vlastně s tím kváskem je a jak to funguje. Nabydete i jistou odvahu zkoušet nové věci.

S dobrým učitelem je vždycky všechno snazší.

Vaše Lida