Přejít k obsahu webu
Vůně chleba
Vůně chleba

Vůně chleba

O kvásku a jiných radostech

  • Domů
  • Všechny články
  • Recepty
    • Chleba
      • Kvasový
      • Drožďový
      • Ostatní
    • Pečivo
      • Z kvasu
      • Z droždí
        • Z prefermentu
        • Na záraz
      • Ostatní
    • Sladkosti
      • Cukroví
      • Kynuté
        • S kvasem
        • S droždím
          • Na záraz
          • S prefermentem
        • V obou variantách
      • Ostatní
    • Se slánkem
      • Sladkosti
      • Pečivo
    • To si doma udělej
  • Kvásky
    • Přírodní kvasy
    • Drožďové kvásky
    • Slánek
  • Rady
  • Kurzy
  • Ostatní
  • Knihy
    • Kniha Upečeno s láskou
    • Kniha Vůně domácího pečení

Blog

Publikováno 11. prosince 202310. prosince 2023

Perníčky se sádlem

Perníčky peču různé, občas i tyto sádlové. Sádlo jim dodá vláčnost a okamžitou měkkost.

Pokračovat ve čtení „Perníčky se sádlem“
Publikováno 10. prosince 202310. prosince 2023

Sádlové koláčky

Sádlo v cukroví nemusí být vůbec žádná ostuda!

Pokračovat ve čtení „Sádlové koláčky“
Publikováno 8. prosince 20237. prosince 2023

Vánoční plněná srdíčka

Další a poslední cukroví z řady od mé švagrové Irenky…

Pokračovat ve čtení „Vánoční plněná srdíčka“
Publikováno 7. prosince 20237. prosince 2023

Čokoládové kořeněné tyčinky

Kdo má rád chuť čokolády a koření, přijde si na své…

Pokračovat ve čtení „Čokoládové kořeněné tyčinky“
Publikováno 6. prosince 20237. prosince 2023

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky je pro nás vánoční cukroví číslo jedna. Kdyby nic nebylo, tak rohlíčky budou vždy na našem stole.

Každý má ten svůj zaručený recepis, já ten svůj taky…

Pokračovat ve čtení „Vanilkové rohlíčky“
Publikováno 29. listopadu 20237. prosince 2023

Linecké cukroví

Historie lineckého cukroví sahá hluboko do minulosti…

První zmínka o lineckém cukroví pochází z roku 1653, kdy se, ještě v podobě koláče, objevilo v kuchařce rakouské hraběnky Anny Margarity Sagramosy. Za následující staletí se změnilo a jak pečeme linecké cukroví dnes?

Pokračovat ve čtení „Linecké cukroví“
Publikováno 29. října 20236. prosince 2023

Ruchmehl chléb

Chléb z určité mouky má vždy specifickou chuť, vůni i barvu. Někdy méně výraznou, jindy velmi osobitou. Ze samotné mouky ruchmehl zemitou, výraznou, neskutečně dobrou. Našla jsem pšenici, která mi velmi chuťově lahodí.

Pokračovat ve čtení „Ruchmehl chléb“
Publikováno 3. června 20233. června 2023

Nepečené dezerty

Výborné občerstvení hlavně v létě – ovoce zraje jako o závod, výběr je velmi pestrý. A když máte zahradu nebo někdo z rodiny, dezert je jasný a skoro ihned.

Pokračovat ve čtení „Nepečené dezerty“
Publikováno 5. května 20235. května 2023

Skořicové šneky alias kanelbullar

Z tohoto jednoduchého těsta můžete vytvarovat nejen šneky – je určené k plnění a nejlépe k nočnímu kynutí. V lednici vydrží až dva dny.

Pokračovat ve čtení „Skořicové šneky alias kanelbullar“
Publikováno 29. dubna 20235. května 2023

Dalamánky originál

U tohoto receptu jsem se inspirovala v knize Pekárenská výroba z oku 1955. U echt dalamánků má být poměr pšeničné a žitné mouky 1:1.

Pokračovat ve čtení „Dalamánky originál“

Navigace pro příspěvky

Stránka: 1 Stránka: 2 … Stránka: 23 Další stránka

Sociální sítě

  • Facebook
  • Instagram

Archiv

  • Prosinec 2023 (5)
  • Listopad 2023 (1)
  • Říjen 2023 (1)
  • Červen 2023 (1)
  • Květen 2023 (1)
  • Duben 2023 (1)
  • Březen 2023 (1)
  • Únor 2023 (2)
  • Leden 2023 (1)
  • Prosinec 2022 (1)
  • Listopad 2022 (2)
  • Říjen 2022 (2)
  • Září 2022 (8)
  • Srpen 2022 (5)
  • Červenec 2022 (3)
  • Červen 2022 (2)
  • Květen 2022 (2)
  • Duben 2022 (2)
  • Březen 2022 (2)
  • Únor 2022 (1)
  • Leden 2022 (1)
  • Prosinec 2021 (1)
  • Listopad 2021 (1)
  • Říjen 2021 (3)
  • Září 2021 (1)
  • Srpen 2021 (2)
  • Červenec 2021 (2)
  • Červen 2021 (2)
  • Květen 2021 (1)
  • Duben 2021 (4)
  • Březen 2021 (3)
  • Únor 2021 (1)
  • Leden 2021 (5)
  • Prosinec 2020 (4)
  • Listopad 2020 (5)
  • Říjen 2020 (6)
  • Září 2020 (4)
  • Srpen 2020 (7)
  • Červenec 2020 (6)
  • Červen 2020 (6)
  • Květen 2020 (7)
  • Duben 2020 (7)
  • Březen 2020 (2)
  • Únor 2020 (3)
  • Leden 2020 (3)
  • Prosinec 2019 (1)
  • Listopad 2019 (6)
  • Říjen 2019 (2)
  • Září 2019 (2)
  • Srpen 2019 (3)
  • Červenec 2019 (7)
  • Červen 2019 (3)
  • Květen 2019 (1)
  • Duben 2019 (5)
  • Březen 2019 (4)
  • Únor 2019 (5)
  • Leden 2019 (5)
  • Prosinec 2018 (5)
  • Listopad 2018 (3)
  • Říjen 2018 (7)
  • Září 2018 (5)
  • Srpen 2018 (9)
  • Červenec 2018 (13)
  • Červen 2018 (12)

Nejlepší příspěvky

  • Vánočka pro maminku
  • Monkey Bread - opičí chléb
  • Snadná smetanovo-máslová vánočka pro Leničku
  • Jemná vánočka
  • Linecké cukroví
  • Výtečné slepované perníčky
  • Perníčky se sádlem
  • Slánek
  • Sádlové koláčky
  • Bourák

Kam ráda chodím

  • Maškrtnica
  • Zápisník pana Cuketky
  • Co nového na kopci
  • DailyBread
  • Naše DOBRÁ pekárna
  • Moje malé veľké radosti
  • Mykitchenarea

Instagram

…

Štítky

autolýza chleba chléb cibule citronová kůra cukr drobenka droždí hladká mouka kefír kmín koření kvásek lievito madre malá remoska mandle med mléko mouka mák máslo ovoce ořechy pečivo polohrubá mouka povidla preferment pšeničná mouka remoska rozinky semínka skořice sladěnka slánek sádlo tvaroh vejce Velikonoce velká remoska voda zápara čokoláda žitná mouka žitný kvásek žloutky
Osobní údaje a cookies: Tento web využívá cookies pro zlepšení uživatelské zkušenosti. Prohlížením tohoto webu souhlasíte s jejich používáním. Více o cookies
  • Facebook
  • Instagram
Používáme WordPress (v češtině).