Chleba ze mlejna 2-3-4

Ani jsem netušila, jak máme blízko rodinný mlýn Korunka. Vlastně první kontakt byl mlýn versus já – líbila se jim moje fotka chleba na instagramu. Jsem člověk velmi zvídavý – ihned jsem firmu vygůglila. A zjistila, že to je od nás coby dup. Peču většinou z předměřické mouky, jsem spokojená, ale chtěla jsem už nějakou dobu vyzkoušet jinou. A proč ne tuto, že?

Pokračovat ve čtení „Chleba ze mlejna 2-3-4“

Svatoštěpánský chléb s „old dough“ alias „mother dough“

Začala jsem s chlebem na svatého Štěpána a skončila druhý den. Tak přišel ke svému názvu.

Ve skutečnosti jeho život započal před 10 dny, kdy jsem z vykynutého chlebového těsta (na  Rychlík  – chléb 1-1/2-1) před stočením do ošatky kus uřízla a uložila ve skleněné dóze v lednici…

Pokračovat ve čtení „Svatoštěpánský chléb s „old dough“ alias „mother dough““