Co to je otevřená střída, alias open crumb?
Mnoho lidí se domnívá, že to jsou velká oka v chlebu. Čím větší, tím, lepší. Ne ne, je to jinak, zde nejde jen o „díry“.
Pokračovat ve čtení „Open crumb s červenou pšenicí“Co to je otevřená střída, alias open crumb?
Mnoho lidí se domnívá, že to jsou velká oka v chlebu. Čím větší, tím, lepší. Ne ne, je to jinak, zde nejde jen o „díry“.
Pokračovat ve čtení „Open crumb s červenou pšenicí“Velmi rychlý vláčný moučník, kde můžete upotřebit nejen nové zavařené kompoty, ale hlavně využít i těch rozměklých, několik let starých. Celý obsah 720 ml láhve (včetně tekutiny) se totiž naleje do těsta.
Pokračovat ve čtení „Kompotový koláč“Receptů na mazance jsou stovky…
Tento vydrží dlouho vláčný i díky kefíru. Slazený je pouze medem a trochou vanilkového cukru. S těstem se velmi dobře pracuje a dávka je určena na 2 mazance. Pokud chcete jen jeden, všechny suroviny rozdělte na polovinu.
Pokračovat ve čtení „Vláčný medový mazanec s kefírem“Tento výborný, jednoduchý a vláčný koláč vřele doporučuji. Vnučka ho miluje, prý jí připomíná Brumíky. Nemohu potvrdit ani vyvrátit, nikdy jsem je neochutnala. Se zárukou potvrzuji jen to, že je fakt skvělý.
Pokračovat ve čtení „Propadlý měkoučký kefírový koláč“Tak jednoduchý, že už snad jednodušší banánový chlebíček být ani nemůže. Bez přidaného cukru.
Pokračovat ve čtení „Banana Bread II“Kokosky se dají dělat všelijak a toto jsou naprosto jednoduché dvě varianty, které se povedou i kdybyste nechtěli…
Pokračovat ve čtení „Kokosky (nejen) pro začátečníky“Kokos také patří k vůním Vánoc.
Tento jednoduchý recept do strojku je velmi chutný a toto cukroví si oblíbil můj prostřední syn Adam. Štafetu obliby převzala jeho dcera Adélka, čili moje desetiletá vnučka.
Pokračovat ve čtení „Kokosové cukroví do strojku“Perníčky peču různé, občas i tyto sádlové. Sádlo jim dodá vláčnost a okamžitou měkkost.
Pokračovat ve čtení „Perníčky se sádlem“Sádlo v cukroví nemusí být vůbec žádná ostuda!
Pokračovat ve čtení „Sádlové koláčky“Další a poslední cukroví z řady od mé švagrové Irenky…
Pokračovat ve čtení „Vánoční plněná srdíčka“