Kokosky (nejen) pro začátečníky

Kokosky se dají dělat všelijak a toto jsou naprosto jednoduché dvě varianty, které se povedou i kdybyste nechtěli…

Varianta I – stačí pouhé dvě ingredience. Jaké?  Salko (kondenzované sladké mléko) a kokos. Nic více psát netřeba, pusťte se do nich! Jsou naprosto skvělé.

Varianta II – také velmi snadné, ze tří ingredience. Jen se déle pečou (spíše suší) při nízké teplotě.

Recepis – varianta I

Suroviny

  • 1 konzerva Salka
  • 250 g strouhaného kokosu

Finální postup

Kondenzované mléko nalejte do nádoby a zbytek na stěnách plechovky vyškrábněte pomocí stěrky také. Přisypte kokosovou moučku a důkladně promíchejte. Plech vyložte pečícím papírem a lžičkou hned klaďte malé kopečky – dávka stačí na cca 60-70 kusů.

Pečte dorůžova ve vyhřáté troubě na 120 °C asi 40 minut.

Po vychladnutí nechte tak nebo namáčejte půlky kokosek do čokolády. Tak jednoduché to je a ještě moc dobré.

Recepis – varianta II

Suroviny

  • 4 bílky
  • 200 g kokosové moučky
  • 200 k cukru moučky

Ušlehejte tuhý sníh z bílků, vmíchejte do něho moučkový cukr, poté kokos. Lžičkou tvořte malé hromádky na plech vystlaný pečícím papírem.

Nebo plech vymažte tukem. Kokosky pečte velmi zvolna, spíše je sušte při teplotě 60 70°C alespoň 2 hodiny.

Oboje peču celoročně ze zbylých bílků.

Přeji krásné svátky.

Vaše Lida ❤️

Napsat komentář