Kokosky se dají dělat všelijak a toto jsou naprosto jednoduché dvě varianty, které se povedou i kdybyste nechtěli…
Varianta I – stačí pouhé dvě ingredience. Jaké? Salko (kondenzované sladké mléko) a kokos. Nic více psát netřeba, pusťte se do nich! Jsou naprosto skvělé.
Varianta II – také velmi snadné, ze tří ingredience. Jen se déle pečou (spíše suší) při nízké teplotě.
Recepis – varianta I
![](https://www.vune-chleba.cz/wp-content/uploads/2023/12/Snapseed-584-759x1024.jpg)
Suroviny
- 1 konzerva Salka
- 250 g strouhaného kokosu
Finální postup
Kondenzované mléko nalejte do nádoby a zbytek na stěnách plechovky vyškrábněte pomocí stěrky také. Přisypte kokosovou moučku a důkladně promíchejte. Plech vyložte pečícím papírem a lžičkou hned klaďte malé kopečky – dávka stačí na cca 60-70 kusů.
Pečte dorůžova ve vyhřáté troubě na 120 °C asi 40 minut.
Po vychladnutí nechte tak nebo namáčejte půlky kokosek do čokolády. Tak jednoduché to je a ještě moc dobré.
Recepis – varianta II
Suroviny
- 4 bílky
- 200 g kokosové moučky
- 200 k cukru moučky
Ušlehejte tuhý sníh z bílků, vmíchejte do něho moučkový cukr, poté kokos. Lžičkou tvořte malé hromádky na plech vystlaný pečícím papírem.
![](https://www.vune-chleba.cz/wp-content/uploads/2023/12/Snapseed-590-1024x880.jpg)
Nebo plech vymažte tukem. Kokosky pečte velmi zvolna, spíše je sušte při teplotě 60 –70°C alespoň 2 hodiny.
Oboje peču celoročně ze zbylých bílků.
Přeji krásné svátky.
![](https://www.vune-chleba.cz/wp-content/uploads/2023/12/FullSizeRender-123-768x1024.jpg)
Vaše Lida ❤️