Přejít k obsahu webu
Vůně chleba
Vůně chleba

Vůně chleba

O kvásku a jiných radostech

  • Domů
  • Všechny články
  • Recepty
    • Chleba
      • Kvasový
      • Drožďový
      • Ostatní
    • Pečivo
      • Z kvasu
      • Z droždí
        • Z prefermentu
        • Na záraz
      • Ostatní
    • Sladkosti
      • Kynuté
        • S kvasem
        • S droždím
          • Na záraz
          • S prefermentem
        • V obou variantách
      • Ostatní
    • Se slánkem
      • Sladkosti
      • Pečivo
    • To si doma udělej
  • Kvásky
    • Přírodní kvasy
    • Drožďové kvásky
    • Slánek
  • Rady
  • Kurzy
  • Ostatní
  • Knihy
    • Kniha Upečeno s láskou
    • Kniha Vůně domácího pečení

Štítek: lednicové kynutí

Publikováno 9. listopadu 202023. září 2021

Maminčiny koláče jinak – se slánkem

Koláče mé maminky podruhé, nejlepší na světě… Změna – kynuté slánkem.
Je to zajímavá možnost, jak upéci něco tradičního, rodinný recept z dob minulých, novým netradičním způsobem. Myslím, že by si moc pochutnala!

Pokračovat ve čtení „Maminčiny koláče jinak – se slánkem“
Publikováno 17. dubna 201915. srpna 2022

Briošky – brioche à Tête

Toužila jsem po brioškách s „hlavou“, která se vytrhne ještě teplá z bochánku …

Se zavřenýma očima polykáte jemnou peřinku vonící máslem a napadají vás najednou slova (ač francouzsky vůbec neumíte) jako excellent, exclusif brioche.

Pokračovat ve čtení „Briošky – brioche à Tête“

Publikováno 29. srpna 20183. října 2021

Ranní chléb

Další skvělá varianta snídaňového chleba.

Tento chleba – ačkoliv jsou v něm rozinky a trošička medu, vůbec není sladký! Medu je málo a rozinky jen zpestří ranní chuť.

Pokračovat ve čtení „Ranní chléb“

Publikováno 19. srpna 20183. října 2021

Špaldový chléb „stodvacettrojka“

„Stodvacettrojka“ je varianta 1:2:3 – velmi příznivý poměr kvasu, mouky a vody v těstě. Receptu se netřeba vůbec báti, naopak – patří k těm jednodušším.

Chleba s tímto poměrem můžete upéci s jakoukoliv jinou moukou, zde je použita jen špaldová, včetně rozkvasu.

Pokračovat ve čtení „Špaldový chléb „stodvacettrojka““

Sociální sítě

  • Facebook
  • Instagram

Archiv

  • Leden 2023 (1)
  • Prosinec 2022 (1)
  • Listopad 2022 (2)
  • Říjen 2022 (2)
  • Září 2022 (8)
  • Srpen 2022 (5)
  • Červenec 2022 (3)
  • Červen 2022 (2)
  • Květen 2022 (2)
  • Duben 2022 (2)
  • Březen 2022 (2)
  • Únor 2022 (1)
  • Leden 2022 (1)
  • Prosinec 2021 (1)
  • Listopad 2021 (1)
  • Říjen 2021 (3)
  • Září 2021 (1)
  • Srpen 2021 (2)
  • Červenec 2021 (2)
  • Červen 2021 (2)
  • Květen 2021 (1)
  • Duben 2021 (4)
  • Březen 2021 (3)
  • Únor 2021 (1)
  • Leden 2021 (5)
  • Prosinec 2020 (4)
  • Listopad 2020 (5)
  • Říjen 2020 (6)
  • Září 2020 (4)
  • Srpen 2020 (7)
  • Červenec 2020 (6)
  • Červen 2020 (6)
  • Květen 2020 (7)
  • Duben 2020 (7)
  • Březen 2020 (2)
  • Únor 2020 (3)
  • Leden 2020 (3)
  • Prosinec 2019 (1)
  • Listopad 2019 (6)
  • Říjen 2019 (2)
  • Září 2019 (2)
  • Srpen 2019 (3)
  • Červenec 2019 (7)
  • Červen 2019 (3)
  • Květen 2019 (1)
  • Duben 2019 (5)
  • Březen 2019 (4)
  • Únor 2019 (5)
  • Leden 2019 (5)
  • Prosinec 2018 (5)
  • Listopad 2018 (3)
  • Říjen 2018 (7)
  • Září 2018 (5)
  • Srpen 2018 (9)
  • Červenec 2018 (13)
  • Červen 2018 (12)

Nejlepší příspěvky

  • Pekárkův velmi snadný chléb - 3 varianty
  • Bourák
  • Výborný univerzální recept na housky, rohlíky, bulky a kaiserky
  • Vánočka pro maminku
  • Domácí vepřovka
  • Rohlíky, veky a jiné tvary
  • Pečení chleba v troubě
  • Slánek
  • Lievito madre I
  • Fandiny moravské koláče - "tuplovany"

Kam ráda chodím

  • Maškrtnica
  • Zápisník pana Cuketky
  • Co nového na kopci
  • DailyBread
  • Naše DOBRÁ pekárna
  • Moje malé veľké radosti
  • Mykitchenarea

Instagram

…

Štítky

autolýza chleba chléb cibule citronová kůra cukr drobenka droždí hladká mouka kefír kmín koření kvásek lievito madre malá remoska mandle med mléko mouka mák máslo ovoce ořechy pečivo polohrubá mouka povidla preferment pšeničná mouka remoska rozinky semínka skořice sladěnka slánek sádlo sůl tvaroh vejce Velikonoce velká remoska voda zápara žitná mouka žitný kvásek žloutky
Osobní údaje a cookies: Tento web využívá cookies pro zlepšení uživatelské zkušenosti. Prohlížením tohoto webu souhlasíte s jejich používáním. Více o cookies
  • Facebook
  • Instagram
Používáme WordPress (v češtině).