Pokračujeme s kvasovými recepty.
V prvním díle jsem vás naučila, jak jednoduše založit kvásek, který za 3-5 dnů pracuje jako divý. Jak o něj zdárně pečovat a recepis na jeden jednoduchý chléb, včetně návodu na stáčení chleba do ošatky – zde.
Tentokrát jsou tématem další typy kváskových chlebů a první sladké pečení na Vánoce.
Vybrala jsem pro vás chléb se semínkovou záparou a žitný chléb ve dvou variantách.
První recepis je na Můj oblíbený chléb (ten se semínky), poměrně jednoduchý a velmi podrobně popsaný (co se nevešlo do časopisu) zde.
Druhý, tedy dvě varianty jednoho žitného chleba jsou velmi snadné, recepis najdete i zde.
Vánočka kvásková je už záležitost vyššího levelu – vyžaduje kvas v TOP kondici, také aby nebyl kyselý a těsto pak dobře vykynulo. Vyžaduje i čas a nic neuspěchat. Obrňte se trpělivostí a výsledek bude stát zato.
Recepis velmi podrobně se snadným pletením, které zvládne fakt naprosto každý zde.
A takhle krásná atmosféra vládla ve studiu při focení upečeného. Díky za studiová fota patří Marku Bartošovi a šéfredaktorce časopisu Ditě Pecháčkové.
Všem přeji krásné Vánoce a mnoho zdaru a radosti z pečení.
Vaše Lida ❤️